Imprimare UV – Mimaki UJF-3042 HG

10 October 2017 / By IVP Design
iprimare uv

Imprimarea UV este o formă de imprimare digitală care utilizează lumini ultra-violete pentru a usca cerneala pe măsură ce este imprimată. Pe măsură ce imprimanta distribuie cerneală pe suprafața unui material (numit “substrat”), lămpile UV special proiectate urmează imediat după aceea, uscând instantaneu cerneala.

Cu imprimanta Mimaki UJF-3042HG putem imprima pe o varietate de materiale, inclusiv materiale plastice, metal, lemn, piele și sticlă.

Pot fi utilizate trei tipuri de cerneluri UV, iar cernelurile alb și clar (lac) sunt disponibile. Funcția de imprimare acceptă rularea tipăririi variabile a datelor. Tehnologia de înaltă rezoluție și de tipărire cu puncte variabile oferă rezultate impresionante și de înaltă calitate.

Jetting primer este disponibil pentru a ajuta cerneala să adere la suprafețe netede, cum ar fi sticla. Opțiunea Kebab permite imprimarea directă pe obiecte cilindrice, cum ar fi sticle și suporturi pentru lumânări.

Dezvoltată inițial pentru lustruirea rapidă a unghiilor gel în timpul manichiurilor, aplicațiile de lumină ultravioletă s-au extins rapid pe piețele industriale și comerciale. Deoarece luminile UV usucă orice cerneală imprimată imediat, punctele de cerneală umedă nu au șansa să se răspândească odată imprimate, ducând la detalii mai fine. În plus, cernelurile tratate cu UV sunt rezistente la intemperii și oferă o rezistență sporită la decolorare.

Acest proces de tratare este mai prietenos cu mediul înconjurător, deoarece produce puține COV, miros și căldură. Stingerea prin UV permite, de asemenea, utilizarea imprimantei cu materiale netradiționale, cum ar fi acrilic sau aluminiu. De fapt, această imprimantă flatbed UV este compatibilă cu cele mai multe substraturi de până la 5 cm grosime!

About The Author

IVP Design

Leave a Comment

*Please complete all fields correctly